...

Kemikalier

Spenspray och diskning av mjölkutrustning

Här finns utbudet av Mjölkmans egna produkter inom diskmedel och juvervårdsprodukter.
Vi har mer produkter från bl.a Prokalia / Novadan, Juvelit och Hypred / Kersia
 

Spenspray

Efter mjölkning är kornas spenar extra känsliga för infektioner. Spenspray bidrar till att förebygga dessa genom att:

  • Desinficera spenarna och minska risken för bakteriella infektioner.
  • Skapa en skyddande barriär som hjälper till att hålla spenarna rena och friska.
  • Vårda spenarnas hud, förebygga sprickor och irritationer, vilket bidrar till koras övergripande välbefinnande.

Hos Gårdsservice Mjölkman AB förstår vi vikten av att hålla dina kor friska och mjölken ren. Därför erbjuder vi högkvalitativa sprayer som är speciellt utformade för att skydda och vårda komjölkens spenar efter varje mjölkning.

Vi har ett brett utbud av spensprayer, från antiseptiska till återfuktande formuleringar. Våra produkter är noggrant utvalda och testade för att säkerställa att de uppfyller de höga standarderna inom mjölkproduktionsbranschen. De aktiva ingredienserna i våra spensprayer är utvalda för deras effektivitet mot bakterier och för deras förmåga att mjukgöra och skydda spenarnas känsliga hud.

 

Mjölkman CL
Mjölkman CL är ett flytande alkaliskt diskmedel för diskning av mjölkutrustning och tankar inom lantbruk. 
Emballage: 25/70/230kg
Säkerhetsdatablad nedan.

Mjölkman CL Free
Mjölkman Cl Free är ett flytande miljöanpassat diskmedel för diskning av mjölkutrustning och tankar inom lantbruk.
Emballage: 25/70/230 kg
Säkerhetsdatablad nedan.

Mjölkman Acid
Mjölkman Acid är ett flytande surt diskmedel för diskning och avkalkning av mjölkutrustning och tankar inom lantbruk.
Emballage: 25/70/240 kg
Säkerhetsdatablad nedan.

Mjölkman Iody
Mjölkman Iody är ett spenspray/dopp med 2500mg/kg jod. Används som spenspray/dopp efter mjölkning. 
Godkänd av Bra Kemråd.
Emballage: 22/60/200 kg
​​​​​​​Säkerhetsdatablad nedan:

Mjölkman Rosa
Mjölkman Rosa är ett spenspray/dopp för användning efter mjölkning. Innehåller ett desinfektionsmedel som ger en garanterad verkan mot patogena mikroorganismer.

Brett spektrum på grund av koncentrationen (4400 ppm klorhexidin). Förblir aktiv även i närvaro av mjölkrester eller fetter.
Innehåller lanolin och glycerin som mjukar upp hudens skikt av spenen och förhindrar uttorkning.
Emballage: 220/60 kg

JOPA WINTERSPRAY är en användningsklar lösning föranvändning som juverhygien i lantbruk med djurhållning. Används som dopp eller spray omedelbart efter mjölkningen. Är mycket lämplig för användning i automatiska sprayanläggningar och mjölkningsrobotar. Jopo Winterspray baseras på PVP-jod och vårdande ingredienser, som verkar mjukgörande på spenhuden och ger ett högt skydd mellan mjölkningarna. Innehåller Aloe Vera, som verkar lindrande på huden och främjar den naturliga läkningen. Produkten är mycket lämplig för användning under kalla och våta årstider. Emballage 200kg

VIRI-SUN är mjukgörande och förhindrar uttorkning, sår, sprickbildning samt solsveda på juver och spenar. Underlättar efterföljande juveravtorkning. Viri-Sun är en bruksfärdig lösning. Doppa eller spraya omedelbart efter det att mjölkorganet tagits av, då spenkanalen fortfarande är delvis öppen. Lämpligt för manuell och automatiskt sprayning. Emballage 10kg

PERFO GRIF. Desinfektion av spenkoppscentral i mjölkmaskin och robot (central och/eller borstar). Kan spädas ut med manuell dosering eller automatiskt doseringssystem. Blanda med kallt vatten.

Möjliga användningsområden: doppning eller sprayning, manuell applicering eller automatiskt sprutsystem, snabb desinfektion av centralen, minskar risken för kontaminering mellan 2 kor. Emballage 24kg

HM VIR GOLD. Bruksfärdigt spenspraymedel baserad på LSA®, ett aktivt hydroxisyrakomplex, anti-bakteriellt desinfektionsmedel . HM VIR GOLD är en högmarkerande gul produkt och berikad med fuktgivande ämnen (propylenglykol, glycerin,) och mjukgörande medel. Kan användas efter mjölkning. Emballage 22, 60, 220 kg

HM VIR SPRAY. HM Vir-produkter garanterar en extremt effektiv effekt när det gäller de viktigaste bakterierna. HM Vir-produkterna är utvecklade på basis av det unika LSA-komplexet (mjölksyra och salicylsyra). Interaktionen mellan dessa två aktiva substanser ger ett mycket brett spektrum, utan att påverka spenens kondition negativt. HM Vir-produkterna har en mycket stark effekt mot bakterier, virus och jästsvampar. HM Vir Spray är mycket lämplig för automatiska sprayinstallationer som robot.

Emballage 22, 60, 220 kg

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.